educacion-familia-estudios-repaso-refuerzo-L'Estudi-Reus

Repassar i reforçar a l’estiu: l’assignatura dels pares

Publicat el:

– Darrera actualització:

|

És temps de vacances, de diversió i de passar més temps amb la família i els amics.  Però no oblidem que l’educació dels fills segueix igual d’important a l’estiu que durant la resta de l’any.

Els experts recomanen que els nens han de repassar en els mesos de juliol i agost tot el que han après al llarg de l’anterior curs escolar per evitar perdre l’hàbit d’estudi i no començar al setembre completament perduts i amb resultats fluixos durant el primer trimestre.

Les classes de repàs a l’estiu ajuden els nens a consolidar millor els coneixements adquirits durant el període escolar, mantenir la capacitat de concentració que han desenvolupat durant el curs i a fomentar la seva capacitat d’organització i responsabilitat.

La col·laboració i implicació dels pares i mares amb l’escola és imprescindible durant tot l’any: limitar el temps de veure la televisió, controlar els seus deures, mantenir una confiança mútua i parlar amb ells diàriament sobre els seus dubtes i inquietuds són les principals claus per l’èxit educatiu i personal dels nens.

En els mesos d’estiu la implicació dels pares en l’educació és clau, ja que en passar més temps en família augmenta la influència en l’autoestima, l’autonomia, l’hàbit d’estudi i la constància dels seus fills.

Això si, no cal oblidar que els nostres joves estan en període de vacances i si els agobiem i pressionem massa es desmotivaran. Per tant, res de pressions, amb repassar i practicar exercicis diàriament durant 2 hores és més que suficient!

Per evitar que s’atabalin o que s’avorreixin, hi ha moltíssimes activitats educatives i opcions per repassar lúdicament. Si es pot aconseguir que els nens ho percebin com un joc divertit i no com les típiques activitats de classe, millor que millor.

Pares, no només s’aprèn i s’ensenya a les escoles i les aules d’estudi. També explorant el món que ens envolta i participant més en la vida familiar!

Quant als que han suspès, hauran d’organitzar-molt bé i repassar a consciència perquè només així recuperaran les assignatures pendents. És imprescindible comptar amb el vostre suport i la motivació. Feliciteu-los i feu-los veure la vostra satisfacció a mesura que compleixin els objectius marcats.

Una bona solució per repassar i reforçar durant l’estiu també és apuntar-se a L’estudi Reus. Mantenir un horari fix d’estudi ajudarà als vostres fills a centrar-se i complir els seus objectius. Pot ser una bona idea acompanyar-lo del seu germà  o un amic.

Informeu-vos sense compromís sobre els cursos i tallers disponibles a L’ESTUDI Reus. Estem disponibles per les vies de contacte habituals. Disposem d’una àmplia oferta educativa per a totes les edats!

[trx_button link=”https://lestudireus.com/tallers/”]Informació de cursos i tallers[/trx_button]